Здравословният ефект от виното
Съществуват хранителни продукти, които могат да предотвратят заразяването с вируса A (H1N1), твърдят американски учени.
По-важното подходящите храни могат да предотвратят развитието на усложненията от грипа. Новият пандемичен грипен вирус поразява дихателната система, развива се бързо пневмония.
Това се дължи на факта, че в обвивката на вируса влиза белтък, който разрушава клетките от вътрешната повърхност на дробовете.
Тези хранителни вещества се съдържат в червеното вино, както и в пресните плодове, зеленчуци, ядки и зелени зеленчуци.
В по-малка концентрация се съдържат във фрешовете и зеления чай.
Вместо да чакаме да се заразим и да гълтаме силни противогрипни препарати, можем да започнем да градим защита срещу болестта още сега
Зимните студове и променливото време активизират вирусните заболявания, като на много места в страната вече е обявена грипна епидемия, а учениците са излезли в грипна ваканция.
Червените сортове съдържат незаменими аминокиселини и химически съединения, необходими за обмяната на веществата, развитието, ръста и защитата на клетките. Във виното са открити: магнезий – важен елемент за нормалната дейност на сърцето; много желязо – лек срещу анемиите; хром – помагащ за синтеза на мастните киселини в организма; цинк – отговарящ за киселинното равновесие и регенерацията на тъканите; рубидий – способен да извежда от човешкото тяло радиоактивните елементи.
Полезните свойства на виното се дължат на съдържащите се в него биологично активни вещества, полифеноли и танини. Полифенолите не само прекратяват разрушителните процеси в организма, но и извеждат свободните радикали от клетките, подмладявайки всички органи и тъкани в човешкото тяло.
И още: червеното вино поддържа сърдечната дейност, разширява кръвоносните съдове, възпрепятства развитието на атеросклероза, снижава холестерола. Танините пък помагат за нормалната дейност на стомаха. При авитаминоза червеното вино е безценно, защото обогатява организма с микроелементи и витамини от групата В, аминокиселини.
Греяно червено вино със захар действа добре при грип, бронхит, възпаление на белите дробове.
Няколко лъжички червено вино на ден се препоръчват на изтощени и слаби хора. Редовният прием на 100-250 мл повишава имунната защита и тонуса на организма.
Вместо да чакаме да се заразим и да гълтаме силни противогрипни препарати, можем да започнем да градим защита срещу болестта още сега - с храните, които приемаме.Една-две чашки на ден също ще ни помогнат да преборим зимните болести. Може да се консумира и греяно с подправки.
Червеното вино неутрализира свободните радикали и действа благотворно на целия организъм. Това се дължи основно на полифенолите в него, които имат антивъзпалителен и очистващ ефект за тялото.
По-важното подходящите храни могат да предотвратят развитието на усложненията от грипа. Новият пандемичен грипен вирус поразява дихателната система, развива се бързо пневмония.
Това се дължи на факта, че в обвивката на вируса влиза белтък, който разрушава клетките от вътрешната повърхност на дробовете.
Тези хранителни вещества се съдържат в червеното вино, както и в пресните плодове, зеленчуци, ядки и зелени зеленчуци.
В по-малка концентрация се съдържат във фрешовете и зеления чай.
Вместо да чакаме да се заразим и да гълтаме силни противогрипни препарати, можем да започнем да градим защита срещу болестта още сега
Зимните студове и променливото време активизират вирусните заболявания, като на много места в страната вече е обявена грипна епидемия, а учениците са излезли в грипна ваканция.
Червените сортове съдържат незаменими аминокиселини и химически съединения, необходими за обмяната на веществата, развитието, ръста и защитата на клетките. Във виното са открити: магнезий – важен елемент за нормалната дейност на сърцето; много желязо – лек срещу анемиите; хром – помагащ за синтеза на мастните киселини в организма; цинк – отговарящ за киселинното равновесие и регенерацията на тъканите; рубидий – способен да извежда от човешкото тяло радиоактивните елементи.
Полезните свойства на виното се дължат на съдържащите се в него биологично активни вещества, полифеноли и танини. Полифенолите не само прекратяват разрушителните процеси в организма, но и извеждат свободните радикали от клетките, подмладявайки всички органи и тъкани в човешкото тяло.
И още: червеното вино поддържа сърдечната дейност, разширява кръвоносните съдове, възпрепятства развитието на атеросклероза, снижава холестерола. Танините пък помагат за нормалната дейност на стомаха. При авитаминоза червеното вино е безценно, защото обогатява организма с микроелементи и витамини от групата В, аминокиселини.
Греяно червено вино със захар действа добре при грип, бронхит, възпаление на белите дробове.
Няколко лъжички червено вино на ден се препоръчват на изтощени и слаби хора. Редовният прием на 100-250 мл повишава имунната защита и тонуса на организма.
Вместо да чакаме да се заразим и да гълтаме силни противогрипни препарати, можем да започнем да градим защита срещу болестта още сега - с храните, които приемаме.Една-две чашки на ден също ще ни помогнат да преборим зимните болести. Може да се консумира и греяно с подправки.
Червеното вино неутрализира свободните радикали и действа благотворно на целия организъм. Това се дължи основно на полифенолите в него, които имат антивъзпалителен и очистващ ефект за тялото.