Вредни ли са мазнините за мозъка
Мазнините влияят не само върху стройността на фигурата, те са способни в значителна степен да влошат активността на главния мозък
Мазнините - враг номер едно на мозъка
Причината е, че мазнините активно препятстват усвояването от организма на необходимите за работата на мозъка захари. Затова преобладаването на мазнини рязко намалява активността на мозъчната дейност. Следователно, за да развивате умствените си способности, следва обезателно да отслабнете или поне да изключите от менюто си мазните продукти.
За пълноценната работа на мозъка белтъчините са не по-малко важни от въглехидратите. Защото именно благодарение на тях в организма се изработват такива хормони като адреналин и допамин, които с въздействието си възбуждат мозъка, ускорявайки реакциите му и усилвайки мисловната работа. Колкото повече енергия, толкова по-голяма активност за организма.
Няма значение дали белтъчините са с растителен или животински произход. Главното е белтъчната храна да не е мазна. Много животински белтъци се намират в рибата, морските продукти и не мазни сортове месо. От растителните белтъци подходящи са фасулът, грахът, лещата, соята, патладжаните, ядките и гъбите.
Необходимостта от допълнително подхранване се осигурява от витамините и минералите. Почти всички витамини влияят на паметта, на скоростта на реакциите и на други показатели, характеризиращи дейността на мозъка. Затова недостигът им в менюто може съществено да влоши мисловните функции. Такива елементи като цинк и желязо са способни в значителна степен да подобрят паметта. Организмът може да получи тези микроелементи, употребявайки хляб, морски дарове, зелени зеленчуци, фасул, сушени плодове, мляко, изделия от различни брашна.
Мазнините - враг номер едно на мозъка
Причината е, че мазнините активно препятстват усвояването от организма на необходимите за работата на мозъка захари. Затова преобладаването на мазнини рязко намалява активността на мозъчната дейност. Следователно, за да развивате умствените си способности, следва обезателно да отслабнете или поне да изключите от менюто си мазните продукти.
За пълноценната работа на мозъка белтъчините са не по-малко важни от въглехидратите. Защото именно благодарение на тях в организма се изработват такива хормони като адреналин и допамин, които с въздействието си възбуждат мозъка, ускорявайки реакциите му и усилвайки мисловната работа. Колкото повече енергия, толкова по-голяма активност за организма.
Няма значение дали белтъчините са с растителен или животински произход. Главното е белтъчната храна да не е мазна. Много животински белтъци се намират в рибата, морските продукти и не мазни сортове месо. От растителните белтъци подходящи са фасулът, грахът, лещата, соята, патладжаните, ядките и гъбите.
Необходимостта от допълнително подхранване се осигурява от витамините и минералите. Почти всички витамини влияят на паметта, на скоростта на реакциите и на други показатели, характеризиращи дейността на мозъка. Затова недостигът им в менюто може съществено да влоши мисловните функции. Такива елементи като цинк и желязо са способни в значителна степен да подобрят паметта. Организмът може да получи тези микроелементи, употребявайки хляб, морски дарове, зелени зеленчуци, фасул, сушени плодове, мляко, изделия от различни брашна.