Полезната и незаменима риба
Рибата би трябвало да е една от основните храни, на които поверяваме здравето и живота си!
Без съмнение рибата е една от най-полезните храни. Освен за правилното функциониране на цялото тяло, тя играе съществена роля и за работата на мозъка и за поддържането му в оптимална форма,позовавайки се на публикация на „Дейли Мейл”.
Мастните киселини, които се съдържат в рибата, рибните храни и морски дарове, поддържат работоспособността на мозъка с 15% по-висока, категорични са изследователи, които са подновили изследванията върху тази така вкусна и полезна страна на менюто ни.
По време на проучване, което продължило 6 месеца и в което участие взели 176 възрастни – здрави и работоспособни, те приемали добавки, в които се съдържали омега-3 мастни киселини. В естествена среда тези киселини се намират в риби като скумрия, сьомга, пъстърва, сардини и други.
Приемали обаче само една част от тях. На другите било давано плацебо, за да могат в края на проучването да бъдат сравнени резултатите.
А те били повече от красноречиви. Онези от участниците, които приемали омега-3 мастни киселини, показали завишени резултати по отношение на паметта и на скоростта, с която мозъкът им преработва постъпващата информация.
Именно поради тези заключения, учените за пореден път заключават – рибата трябва да е основна храна в менюто на тези, които са застрашени от развитието на Алцхаймер.
Без съмнение рибата е една от най-полезните храни. Освен за правилното функциониране на цялото тяло, тя играе съществена роля и за работата на мозъка и за поддържането му в оптимална форма,позовавайки се на публикация на „Дейли Мейл”.
Мастните киселини, които се съдържат в рибата, рибните храни и морски дарове, поддържат работоспособността на мозъка с 15% по-висока, категорични са изследователи, които са подновили изследванията върху тази така вкусна и полезна страна на менюто ни.
По време на проучване, което продължило 6 месеца и в което участие взели 176 възрастни – здрави и работоспособни, те приемали добавки, в които се съдържали омега-3 мастни киселини. В естествена среда тези киселини се намират в риби като скумрия, сьомга, пъстърва, сардини и други.
Приемали обаче само една част от тях. На другите било давано плацебо, за да могат в края на проучването да бъдат сравнени резултатите.
А те били повече от красноречиви. Онези от участниците, които приемали омега-3 мастни киселини, показали завишени резултати по отношение на паметта и на скоростта, с която мозъкът им преработва постъпващата информация.
Именно поради тези заключения, учените за пореден път заключават – рибата трябва да е основна храна в менюто на тези, които са застрашени от развитието на Алцхаймер.