Хранителен режим посредством ябълки
Консумацията на една ябълка на ден наистина би могла значително да подобри здравословното ни състояние, когато обаче я ядем заедно с обелката. Веществата, които се съдържат в „кожата“ на ябълката, са полезни за изграждането на мускулите и поддържане на постоянна телесна маса.
Съдържаща се в кората урсолова киселина държи под контрол нивата на холестерола и кръвната захар. Изследователят Крисофър Адамс обяснява, че киселината е изключително интересен природен компонент, който е желателно да бъде включен в хранителен режим посредством ябълките.
Новото откритие е направено след като американският експерт д-р Адамс, започва изследване, което цели да разбере по какъв начин хормоните афектират тялото. Той има за цел да разработи медикамент, предназначен да спира увреждането на мускулите – често срещано състояние в напредналата възраст.
По време на работата си д-р Адамс открива урсоловата киселина. По-късно той провежда експеримент като включва малки количества от киселината в ежедневното хранене. Резултатът е увеличаване на мускулната маса и подобряване на тонуса им. Освен това ученият отчита регулиране нивата на кръвната захар и холестерола.
Смята се, че киселината в ябълковата кора подобрява ефекта на инсулина и инсулиноподобния фактор на растежа 1 – два ключови хормона за образуването на мускулите. Следващата стъпка пред учените е да потвърдят резултатите на клинично ниво. Трябва да се разбере и какво е точното количество от плода, което ще спомогне за формирането на здрави мускули и тънка талия.
Пред списание Cell Metabolism д-р Адамас обяснява още, че с помощта на направените открития може да се разработи терапия, насочена към лечение на заболявания, свързани с увреждане на мускулите. В по-ранни проучвания е установено, че консумацията на ябълки подобрява двигателната способност като цяло при хората в напреднала възраст и намалява риска от инфаркт и сърдечни пристъпи.
Съдържаща се в кората урсолова киселина държи под контрол нивата на холестерола и кръвната захар. Изследователят Крисофър Адамс обяснява, че киселината е изключително интересен природен компонент, който е желателно да бъде включен в хранителен режим посредством ябълките.
Новото откритие е направено след като американският експерт д-р Адамс, започва изследване, което цели да разбере по какъв начин хормоните афектират тялото. Той има за цел да разработи медикамент, предназначен да спира увреждането на мускулите – често срещано състояние в напредналата възраст.
По време на работата си д-р Адамс открива урсоловата киселина. По-късно той провежда експеримент като включва малки количества от киселината в ежедневното хранене. Резултатът е увеличаване на мускулната маса и подобряване на тонуса им. Освен това ученият отчита регулиране нивата на кръвната захар и холестерола.
Смята се, че киселината в ябълковата кора подобрява ефекта на инсулина и инсулиноподобния фактор на растежа 1 – два ключови хормона за образуването на мускулите. Следващата стъпка пред учените е да потвърдят резултатите на клинично ниво. Трябва да се разбере и какво е точното количество от плода, което ще спомогне за формирането на здрави мускули и тънка талия.
Пред списание Cell Metabolism д-р Адамас обяснява още, че с помощта на направените открития може да се разработи терапия, насочена към лечение на заболявания, свързани с увреждане на мускулите. В по-ранни проучвания е установено, че консумацията на ябълки подобрява двигателната способност като цяло при хората в напреднала възраст и намалява риска от инфаркт и сърдечни пристъпи.