Червеното вино срещу излишните килограми

Червеното вино съдържа редица полезни вещества, както и флавоноиди, антиоксиданти и танини, имащи благотворно въздействие за функционирането на сърдечно-съдовата система.

Други проучвания посочват, че чаша червено вино на ден може да ни предпази от някои онкологични заболявания на стомашно-чревния тракт, заболявания на венците, повишава имунитета и подобрява паметта и концентрацията.

Проучване, проведено в Германия през 2008 година показва, че освен полезно за здравето, червеното вино може да помогне и за редуцирането на излишните килограми.

Според автора на изследването, Ричард Бакстър, червеното вино е богато на антиоксидантът ресвератрол, койтоподобрява активността на метаболизма, уравновесява нивото на кръвната захар, понижава нивото на холестерола и дори помага за редуцирането на излишните килограми.


След много изследвания и опити е доказано, че ресвератролът пречи на образуването на нови мастни клетки и натрупването им под формата на подкожни мазнини.

При ежедневна консумация, в умерени количества, червеното вино поддържа нивото на кръвната захар и помага за съхраняване на добрата физическа форма. По-старото червено вино е и още по-здравословно, категоричен е Бакстър.
22 юни 2011
1165

Подобни новини